Korzo podcast: Sounds from the Cypher

logo-banner-sftc.png
  • png

Korzo presents: Sounds from the Cyper!

Een nieuwe podcastserie waarin we in gesprek gaan met makers, docenten en performers over de definitie van urban en dieper ingaan op de verschillende werelden van hun dansstijlen.

Cypher is vanuit de (underground) danscommunity een cirkel van dansers waarin verbinding en uitwisseling centraal staan. Dit is waar dansers vrij zijn om zich te bewegen en te uiten. Met de podcastreeks Sounds from the Cypher nemen we je mee in deze veilige cypher om kennis uit te wisselen en nieuwe inspiraties op te doen. 

Korzo podcast: Sounds From The Cypher - promo

Urban

Gast sprekers: Leal van Herwaarden, Sheree Lenting  Sleutelfiguren: Lloyd Marengo, Mellery Garcia Turbi, Aruna Vermeulen, King Charles

Het woord ‘urban’ wordt vaak gebruikt als een verzamelnaam voor bepaalde dansstijlen, maar hoe correct is het gebruik van dit woord? Vanuit de danscommunity komen er gemengde reacties naar voren als het om het woord ‘urban’ of ‘urban dans’ gaat. In de eerste aflevering van Sounds from the Cypher bespreken we met Leal van Herwaarden en Sheree Lenting het woord ‘urban’ en het gebruik hiervan. Naast deze twee experts, komen ook de meningen van andere bekende sleutelfiguren uit de scene aan bod in deze open dialoog. 

Sounds from the Cypher | Episode 1: URBAN by Korzo

Popping

Gast sprekers: Lloyd Marengo, Hassani le Couvreur

Is het een mens of is het een robot?! Dat soort gedachten kan je krijgen als je de dansstijl Popping ziet. Popping is een zeer gedisciplineerde dansstijl waarbij de controle van je spieren van top tot teen centraal staat. Voor deze aflevering van Sounds from the Cypher gaat Korzo het gesprek aan met Popping artiesten uit twee verschillende generaties. Deze sprekers hebben zowel vanuit de battle scene als vanuit de theaterwereld een bekende naam; dit levert een een interessante interactieop. Maak kennis met Popping samen met Lloyd Marengo en Hassani le Couvreur.

Sounds from the Cypher | Episode 2: POPPING by Korzo

Waacking en Vogue

Gast sprekers: Sarada Sarita, Shahin Damka

De dansstijlen Waacking en Vogue worden vaak in één adem uitgesproken alsof het één dansstijl is. “Maar het lijkt toch op elkaar?!”. Niets is minder waar! Daarom gaan wij in deze aflevering van Sounds from the Cypher in gesprek met twee belangrijke sleutelfiguren van deze dansstijlen: Sarada Sarita en Shahin Damka stonden vooraan toen Waacking voet aan de grond zette in Nederland, gevolgd door de opmars van de Nederlandse ballroomscene Mede dankzij hun inzet als docenten en performers hebben zij beiden vanuit de eerste generatie van deze dansstijlen een weg vrijgemaakt voor velen. Sarada Sarita heeft het zelfs een niveau hoger getild met haar theatervoorstelling Q4: Quantified en de opkomende Waacking-serie Q5: The Quintessentials waarin ook Shahin schittert.

Sounds from the Cypher | Episode 3: WAACKING & VOGUE by Korzo

Breaking

Gast sprekers: Diogo Nogueira, Conni Trommlitz, Zino Schat

Breakdance, bboy, bgirl, break of breaking. Wat het ook is, let’s break it down!

Samen met de bboys van Fractal Collective Zino en Conni en Diogo van Heavy Hitters betreden we in deze aflevering van Sounds from the Cypher de vurige battle scene van breaking. Het is interessant dat al deze bboys ook breaking in de theaterwereld hebben gebracht. En wist je dat Breaking vanaf de Olympische Spelen van 2024 in Parijs een officiële olympische sport is? Verwacht een interessante dialoog over breaking vanuit de battle scene, theater en een vooruitblik op de Olympische Spelen.

Sounds from the Cypher | Episode 4: BREAKING by Korzo

Credits

Concept: Joëlle Raus Prudence, Sachi RihalHosts: Sachi Rihal, Therese SahlinEdit: A-live Story Opname: BL studios Muziek Productie: BL studios

Sounds from the Cypher is een podcastserie van Korzo, mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL