Korzo lanceert platform Studio X!

studio-x-pop-up-room.png
  • png

Korzo mist het publiek, makers, dansers en performers enorm. Maar, de ‘Coronatijden’ hebben ook innovatieve plannen in een stroomversnelling gebracht: Korzo lanceert op 28 januari Korzo Studio X. Een eigen online platform dat gelijk met de online editie van festival CaDance van start gaat. Burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, verricht de openingshandeling.

Met Korzo Studio X wordt een virtuele ruimte toegevoegd aan het Korzo pand. Zo ontstaat een online makershuis en podium dat vierentwintig uur per dag te bezoeken is. Een extra locatie waar het publiek meer te weten komt over de aan Korzo verbonden dans- en circusmakers, waar nieuwe programma’s voor worden ontwikkeld en festivals online zijn te bezoeken. Korzo Studio X is geen vervanging van wat er al is en waar we zo van houden, maar een spannend nieuw podium.

Studio X: Xperience | Xplore | Xpand | Xtra

De X in Korzo Studio X is als een markering op een (digitale) landkaart. Hier vind je een nieuwe ruimte waar de komende jaren een verrassend en vernieuwend programma wordt ontwikkeld.

Kom binnen via x.korzo.nl en je ervaart direct dat je niet op een ‘platte’ website bent beland, maar een 3D vormgegeven locatie betreedt. Kijk rond in de verschillende ruimten die er zijn: wil je meer te weten komen over de Korzo-makers in beeld, tekst en geluid? Dan bezoek je het virtuele makershuis. In de Pop-up Room vind je de actuele festivals, programma’s en contextprogramma’s. Ook kun je podcasts beluisteren en uitzendingen bekijken die in het mediacafé worden gemaakt. In de virtuele theaterzaal geniet je van onze livestreams. Studio X zal uitgebouwd worden met vernieuwende programma’s en expo’s. Je bent van harte welkom, en hoeft geen speciale digitale middelen of vaardigheden te bezitten om mee te genieten van het aanbod!

Duurzaam en inclusief

Met Korzo Studio X is Korzo in Den Haag één van de koplopers in Nederland en ook internationaal waar het gaat om innovatie in het ontwikkelen en tonen van podiumkunsten. Wie niet makkelijk naar Korzo kan komen door afstand of andere belemmerende factoren kan toch meegenieten van het inspirerende aanbod vanuit Korzo zelf en speciaal voor Studio X gemaakte programma’s.

Lancering door burgemeester Den Haag tijdens CaDance

Burgemeester Jan van Zanen zal Studio X officieel lanceren tijdens de openingsavond van CaDance op 28 januari 2021. Volg de opening via deze link. CaDance beleef je hierna t/m 7 februari vanuit je woonkamer. In de nieuwe online 3D-omgeving Korzo Studio X zijn livestreams en films te zien, vind je achtergrondinformatie over het festival, podcasts en volg je tafelgesprekken met makers en gasten.

Favicon for x.korzo.nl Korzo - Studio X x.korzo.nl

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL