Ryan Djojokarso maakt jubileumvoorstelling voor Crosstown: The Lady Birds

In 2021 bestaat het talentontwikkelingstraject voor ambitieuze jonge dansers 15 jaar. Speciaal voor dit jubileum maakt choreograaf en theatermaker Ryan Djojokarso een nieuw stuk voor en met de Crosstown dansers waarin hij de klassieker Het Zwanenmeer vanuit het ensemble benadert.

 

The Lady Birds

Odette en Odille, ja die kennen we nou wel. Maar Het Zwanenmeer kent nog veel meer mooie vogels. Choreograaf en theatermaker Ryan Djojokarso laat in deze dansvoorstelling de zwanen op de voorgrond links liggen en kijkt naar wat er op de achtergrond gebeurt. Daar staat een prachtig ensemble. In de klassieke balletvoorstelling was van eigenheid geen sprake, omdat het ensemble vastzat in een strak stramien.

 

Ryan zet die danseressen centraal, want hun verhaal verdient net zo goed een podium. Ze worden gevolgd in hun zoektocht naar geluk, naar liefde, naar eigenliefde en naar hun eigen stem. The Lady Birds is een eigenzinnige voorstelling en toont de betovering achter de massa. Elke groep bestaat uit unieke wezens.

 

Aangepast jubileum

Wegens de coronamaatregelen is het jubileum van Crosstown aangepast. Oorspronkelijk stonden ook een voorstelling van voormalig Crosstowners, een expositie en workshops op het programma. De expositie en voorstelling van de voormalig Crosstowners worden verplaatst naar volgend jaar. Voor The Lady Birds geldt een aangepaste capaciteit op 1,5 meter afstand en bezoekers vanaf 13 jaar dienen een geldig Coronatoegangsbewijs te tonen.

Algemene informatie

Data: zaterdag 18 (première) & zondag 19 december 2021 Aanvang: 15.00 Duur: ca. 45 minuten

Locatie: Korzo, Prinsestraat 42 Den Haag

Kaartverkoop: www.korzo.nl | 070-3637540

 

Tickets

Normaal: €10,00 v

Jong (13 t/m 29): € 5,50

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL