Moving Futures Festival in Den Haag

Van 31 maart t/m 2 april staat het Moving Futures Festival in Den Haag. Met een gloednieuw programma reist het festival langs negen steden in Nederland. Voor het festival van 2022 zijn bijna twintig aanstormende choreografen geselecteerd. In een per stad wisselend festival- en contextprogramma, presenteren zij hun voorstellingen.

PROGRAMMA, KORZO

31 Maart

20:30 - 21:20 (50 minuten)

Courtney May Robertson - The Woman Destroyed

Verken de complexiteit van onderwerping en verzet.

21:50 - 22:20 (30 minuten)

Keren Rosenberg - Margela

Een lichamelijk belichaamde, rauwe en wederkerige ervaring.

1 April

19:30 - 19:55 (25 minuten)

Alioune Diagne - Amour Amour Amour

Preview van een persoonlijke danssolo over de liefde in al haar facetten

20:30 - 21:00 (30 minuten)

Christian Guerematchi - Hissy-Fit

Een muzikaal trio dat gaat over de cultuur van geweld die aan de zwarte identiteit wordt gekoppeld.

21:15 - 21:45 (30 minuten)

Evangelos Biskas V - In Between

Een solo waarin gewerkt wordt met het absurde en irrationele karakter van dromen.

21:30 - 22: 20 (50 minuten)

Elisabeth Borgermans - Zäsur

Een donker-romantische danssolo over verlangen en verlatenheid, muzikaal voortgestuwd door klassieke symfonieën van Mahler én superstrakke hedendaagse metal.

2 April

19:30 - 20:00 (30 minuten)

Ian Yves Ancheta, Iannes Bruylant - An unconventional striptease

Een intiem portret van een relatie tussen twee mannen.

20:30 - 21:00 (30 minuten)

Marta en Kim - FASE

In FASE bewegen drie mensen als één, constant veranderend organisme. Sterk met elkaar in verbinding, maar tegelijkertijd kwetsbaar.

Margela is going Primal (1).jpg
  • jpg
A-IMG_2718 LR_Malene Olsen(c).jpg
  • jpg
Scenepicture LR - Marta _ Kim - FASE - JostijnLigtvoet (1).jpg
  • jpg
zasur-elisabeth-borgermans-7-c-olympe-tits (1).jpg
  • jpg

Over Moving Futures

Moving Futures Festival heeft vanaf de eerste editie in 2014 het doel de zichtbaarheid van jonge dansmakers te vergroten. Het festival biedt  jaar in jaar uit de kans om het publiek, programmeurs en podia te laten kennismaken de dansvoorstellingen van deze makers in onder meer theaters, schouwburgen, galerieën, buitenlocaties. Per stad is er een speciaal randprogramma waardoor de festivalervaring aansluit op het unieke karakter van de stad en de lokaal aanwezige podia, makers en dansinstellingen. Het volledige programma en biografieën van de choreografen staan op movingfutures.nl.

Choreografen Moving Futures Festival 2022 Alioune Diagne, Antonin Rioche, Christian Guerematchi, Courtney May Robertson, Elisabeth Borgermans, Evangelos Biskas V, Helena Araújo, Ian Yves Ancheta, Joseph Simon,  Keren Rosenberg, Marta & Kim, Merel Severs, Mohamed Yusuf Boss, Ruben Chi, Rutkay Özpinar

Den Haag (Korzo) do 31 mrt t/m za 2 apr

 

Moving Futures is een initiatief van zes talentontwikkelaars in de dans: ICK Artist Space, Dansateliers, DansBrabant, De Nieuwe Oost, Korzo en Grand Theatre. 

– EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie.

Voor meer informatie, opvragen beeldmateriaal en/of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met Mitchell-lee Van Rooij, marketing medewerker, via Mitchell@korzo.nl

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL