PERSBERICHT | Cirque Mania #13

Nieuwe namen uit de circuswereld én een première waarin de werelden van drag en circus elkaar ontmoeten. Dit is de dertiende editie van hét festival voor hedendaags circustheater. 24 maart 2022 - Cirque Mania, hét festival waarin Korzo nationaal en internationaal circustalent een podium biedt. Van donderdag 24 t/m zondag 27  maart organiseert Korzo een splinternieuwe editie met aanstormend circustalent en gevestigde artiesten.

Drag en circus komen humoristisch en spectaculair samen tijdens House of Circus, Teeter board specialist Luuk Brantjes maakt een solo over eenzaamheid en het Brabants gezelschap Panama Pictures mixt dans, circus en live muziek voor een stuk waarin ze op zoek gaan naar zekerheid in een onzekere wereld. Cyr wheel artiest Natalie Miles bevraagt onze zintuigen in een surreële visuele en auditieve ervaring. We sluiten het weekend af tijdens de dinerparty van Doblemandoble, KGbe & Kopergietery waarin vijf personages die verdacht veel lijken op wereldleiders een fabel vertellen doormiddel van fysiek theater, objectmanipulatie en hedendaagse clownerie.

 

Korzo presenteert House of Circus

In de spotlight staan de mannen van House of Circus. Een nog nooit eerder vertoonde combinatie brengen zij naar het theater; Drag en Circus! Acrobatiek in hoge hakken, hangende pruiken in trapezes en perfecte drag make-up. House of Circus, gevormd door Germain Charlat en Nick van der Heyden, brengt met contemporary circus ook de glamour van drag in een duizelingwekkend universum dat speelt met de evolutie en fluïditeit van gender.

 

Programmaoverzicht

Donderdag 24 maart

20.30 - 21.30 House of Circus (première)

Vrijdag 25 maart

20.15 - 20.45 L O N E – Luuk Brantjes

21.00 - 22.00 House of Circus

22.00 – n.v.t. Afterparty DJ PTRCK!

 

Zaterdag 26 maart

19.30 - 20.30 Each time we fall, a city rises – Panama Pictures

21.00 - 21.30  Figment – Natalie Miles

 

Zondag 27 maart

16.00 - 17.00  Le Dîner (8+) – Doblemandoble, KGbe & Kopergietery

 

 

Noot voor de redactie Voor meer informatie, persaanvragen, beeldmateriaal en aanmelden voor de première House of Circus (do 24 maart, 20.30 uur) kan je contact opnemen met Hasan Gök,  hasan@korzo.nl

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL