Reinier van Ooijen nieuwe zakelijk leider Korzo

Korzo heeft een nieuwe zakelijk leider: Reinier van Ooijen. Hij start op 1 april a.s. bij Korzo en volgt ad interim Winfred Voordendag op.

 

Van Ooijen was ruim drie jaar directeur van Museum Sophiahof in Den Haag en maakt nu de overstap naar de podiumkunsten. ‘Ik ben ontzettend enthousiast om bij Korzo aan de slag te gaan,’ zegt Van Ooijen. ‘Korzo is een toonaangevend theater en een creatief producent waar talent kan bloeien. Ik ben blij dat ik daar in mijn nieuwe rol als zakelijk leider aan kan bijdragen.’

 

Ook algemeen directeur Gemma Jelier is blij met de komst van Van Ooijen. ‘De afgelopen weken heb ik een aantal fijne en goede gesprekken gehad met Reinier,’ vertelt ze. ‘Zijn kennis en kunde op het gebied van bedrijfsvoering is groot en zijn enthousiasme voor Korzo is zo mogelijk nog groter.’

Tekst gaat door onder afbeelding

MicrosoftTeams-image (17).png
  • png

Van Sophiahof naar Korzo

 

Reinier van Ooijen (1967) maakte in 2019 de overstap van de commerciële naar de culturele sector toen hij directeur werd van Museum Sophiahof. In die rol was hij van grote betekenis bij het opbouwen van dit nieuwe museum (2019) waar de impact zichtbaar wordt van een bewogen koloniale historie. Als zakelijk leider van Korzo zal hij aan de slag gaan met de het zakelijk beleid en de lange termijn visie. Reinier: Korzo is een prachtige organisatie die indruk maakt. Ik kijk er naar uit om met dit fantastische team verder te bouwen aan het theater en het makershuis’.

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL