Here we live and now

Vier het danstalent van Den Haag!

 

Dansstad Den Haag barst van het danstalent. Korzo en Nederlands Dans Theater laten je met het jaarlijkse dansevent Here we live and now kennismaken met drie Haagse dansmakers.

Ook dit jaar bundelen NDT en Korzo de krachten en nodigen ze drie choreografen uit om nieuw werk te creëren. Ze duiken de studio’s van Korzo in om daar in alle vrijheid een korte voorstelling te maken. Deze worden samen gepresenteerd als triple bill in een afwisselend programma.

 

Voor deze editie zijn choreografen Antonin Comestaz, Parvaneh Scharafali en Zino Schat gevraagd deel te nemen. Voor Antonin is het de derde keer, hij startte in 2018 een reeks solo’s in Here we live and now en rondt het drieluik dit jaar af. Parvaneh kent het project ook al, eerder was zij een danser in een van de solo’s van Antonin Comestaz. Zino Schat is onderdeel van Fractal Collective, huismakers bij Korzo. Hij maakt vanuit zijn achtergrond als breaker een voorstelling waarin hij zich laat inspireren door de muziek van Beethoven.

 

Antonin Comestaz is afgestudeerd aan de Paris Opera Ballet School in 1999 waar hij ook danste voor hij verder ging naar o.a. The Hamburg Ballet, Tanz Theater München en Scapino Ballet Rotterdam. Sinds 2013 ligt zijn focus op de ontwikkeling van eigen werk als freelance choreograaf. Antonins werk openbaart zich vaak in absurde en duister komische uitingen van het alledaagse leven en de mens. Hij ontving voor zijn werk verschillende awards en nominaties. Zijn werk wordt regelmatig getoond op verschillende internationale festivals.

 

Parvaneh Scharafali is geboren in Teheran, Iran en groeide op in Duitsland. Vanaf haar vierde danst ze, haar start had ze bij Dr. Hoch Conservatorium in Frankfurt. Als lid van NDT-1 werkte ze veel met Jiří Kylián. In 2006 won ze een Zwaan. Ze danste op de meest bijzondere plekken ter wereld zoals het Bolshoi Theater in Moskou en Sydney Opera House in Australië. Een ander hoogtepunt in haar carrière was het werken met William Forsythe toen ze lid was van zijn gezelschap. Voor Here we live and now maakt zij haar eerste voorstelling geïnspireerd door Manifesto van Julian Roseveldt.

 

Voor Zino Schat is het de eerste kennismaking met Here we live and now. Met een achtergrond in muziek en Breaking ontwikkelde hij zijn skills op straat als onderdeel van diverse dance crews. Inmiddels opereert hij als autodidact maker, composer en danser met zijn collectief Fractal Collective. Voor het stuk dat hij nu gaat maken werkt hij met twee dansers uit de HipHop scene, samen onderzoeken ze vriendschap en politieke consequenties.

 

Here we live and now is van 18 t/m 27 november om 20.00 uur te zien in Korzo met op 28 november een online programma in Studio X. Een speciaal voor streaming opgenomen voorstelling zal op diezelfde dag on demand te bekijken zijn.

Favicon for korzo.nl Here we live and now | Korzo - Here to move you korzo.nl
Teaser Here we live and now 2021

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL