DansClick 23: Prijswinnende makers op tournee langs theaters in Nederland met een double-bill programma rondom kwetsbaarheid

De 23ste editie van DansClick presenteert de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2021: Piet Van Dycke en Dalton Jansen. In het gevarieerde programma van DansClick is het in deze editie per toeval dat beide programma’s zich centreren rondom hetzelfde thema: kwetsbaarheid. Waar Piet Van Dycke de kwetsbaarheid in het fysieke zoekt door tot het uiterste te gaan met zijn performers, bevraagt Dalton Jansen giftige mannelijkheid en broederschap. DansClick 23 is in diverse steden in Nederland te zien van 16 november tot en met 17 december. Kijk op korzo.nl/dansclick voor de speellijst.

 

Piet Van Dycke – On Point

Piet Van Dycke is een maker die balanceert op het randje van dans en circus. Ook in het stuk wat met DansClick op tournee gaat, On Point, vertrekt hij vanuit een fysiek standpunt en overschrijd hij de grenzen van dans. Piet staat met één been in de danswereld, met het andere in het hedendaags circus. Niet dat hij dit als een spagaat ervaart. Integendeel. Met een groot gevoel voor humor, acrobatiek en beweging is zijn doel niet rechtstreeks de samensmelting van disciplines maar juist de vertelkracht die uit deze interactie komt. Verraderlijk licht verovert hij de ruimte door het raffinement in bewegelijkheid diepgaand te onderzoeken. Al tijdens zijn studie choreografie aan de Fontys Dance Academy startte de ontwikkeling van een eigen stijl. Daarin balanceert bij op de grens van intermenselijk contact en dito uithoudingsvermogen. Zijn duet On Point is een prachtig voorbeeld.

 

On Point_Piet Van Dycke_1.jpg
  • jpg

Dalton Jansen – To The Edge 3

Dalton Jansen is, een ondernemende maker die zich met een sterke verbindende kracht door het veld beweegt en probeert zijn dromen en die van zijn performers te laten uitkomen. Onlangs won hij ook de prestigieuze Prijs van de Nederlandse Dansdagen. Na zijn opleiding Urban Contemporary aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam slecht Dalton Jansen, met steun van o.a. DOX, Dansateliers, Conny Janssen Danst en Theater Rotterdam, waar mogelijk barrières voor zichzelf, andere makers van kleur of jonge dansers. Dat vergt drive en laat hij daar nu in ruime mate over beschikken. Dalton Jansen spreekt in zijn werk het rauwe en intieme aan, verenigt verschillen danstalen en zet verzoening naast afstand. Hiermee neemt hij gestaag een eigen positie in binnen het dansveld. Zijn werk is ambachtelijk gecomponeerd en kruipt diep naar binnen. In To The Edge 3 laat Dalton Jansen samen met zijn performers en spoken word een gevoelig en gelaagd perspectief op mannelijkheid zien.

DJC19-480.jpg
  • jpg

BNG Bank Dansprijs

De BNG Bank Dansprijs wordt door het BNG Cultuurfonds jaarlijks uitgereikt met als doel jong Nederlands talent te stimuleren bij het realiseren van hun producties en getalenteerde choreografen met nationale en zelfs internationale potentie een belangrijke stap voorwaarts te bieden in hun carrière. Dit doet het fonds in samenwerking met makershuis Korzo die de tournee van DansClick produceert.

Over DansClick

De winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2021 gaan samen op tournee in het format DansClick. De voorstellingen worden omlijst met videoportretten en het publiek krijgt na afloop gelegenheid om met de makers/dansers na te praten onder het genot van een drankje. De Après Danse is een essentieel onderdeel van de DansClick, om makers en publiek bij elkaar te brengen en het gesprek over dans te voeren. DansClick is een uniek tourneemodel dat een nieuwe generatie choreografen in contact brengt met potentieel danspubliek en met programmeurs van verschillende theaters in Nederland.

Tourdata DansClick 23

di 16 nov | Theater Bellevue, Amsterdam

do 18 nov | LUX, Nijmegen

vr 19 nov | Schuur, Haarlem

za 20 nov | Schuur, Haarlem

wo 24 nov | Stadstheater Arnhem

do 25 nov | AINSI, Maastricht

za 27 nov | De Lieve Vrouw, Amersfoort

di 30 nov | Parkstad Limburg Theaters, Heerlen

vr 3 dec | Korzo, Den Haag

za 4 dec | Theater De Verbeelding, Purmerend

do 9 dec | Theater Rotterdam

za 11 dec |  Schouwburg De Lawei, Drachten

do 16 dec | Podium Hogewoerd, De Meern

vr 17 dec | Theater Ins Blau, Leiden

 

Klik hier om scènefoto's te downloaden (beveiligd, vraag het wachtwoord op bij Korzo).

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL