Feestelijke afsluiting voor eerste live editie van India Dans Festival sinds 2018

Met een uitverkochte editie van Colours of India van en voor de Indiase danscommunity in Nederland heeft India Dans Festival op 29 mei haar 11e editie feestelijk afgesloten. Het festival dat in Europa tot een van de belangrijkste festivals voor Indiase dans behoort, was live terug in Den Haag na twee volledige online edities tijdens de Corona pandemie. Het India Dans Festival speelde zich af van 19 t/m 29 mei online én live in Korzo en De Nieuwe Regentes.

 

In vervolg op de in de pandemie ontwikkelde mogelijkheden verzorgde gastcurator Gauri Sharma Tripathi vanuit India samen met festivalcurator Leo Spreksel het uitgebreide online programma. Dit verrijkte het festivalprogramma met de kennismaking van het internationale publiek met nieuwe aanstormende jonge makers uit India.

 

De verbinding tussen oost en west stond deze keer centraal in het programma, aansluitend op de huidige wereldwijd gevoelde behoefte om in de cultuur de verbinding centraal te stellen in plaats van de verschillen. Met het Meet the Icons programma werden vier baanbrekende danskunstenaressen uit de Indiase dansgeschiedenis geportretteerd. Het leverde een serie inspirerende en verdiepende gesprekken op over dans en choreografie vanuit een ander perspectief. Deze rijke portretten vormden het verdiepend kader waarbinnen het online programma New Horizons een nieuwe generatie dansmakers presenteerde en het offline festivalprogramma een breed spectrum aan klassieke en contemporaine dans liet zien.

 

Traditie en moderniteit vormden de sleutelbegrippen waarbinnen de voorstellingen van internationaal geliefde dansers als Aakash Odedra en Surupa Sen een boeiende samenhang vertoonden met die van makers als Bhavana Reddy en Shailesh Bahoran.

SUN_8358.jpg
  • jpg
SUN_7568.jpg
  • jpg
SUN_7595.jpg
  • jpg

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL