Antonin Rioche en modeontwerper Jan-Jan van Essche in voorstelling: OhGirl!

Na het succes van Antonin's vorige voorstelling, Glitter, en vijf jaar na OhBoy! toont Antonin Rioche nu de vrouwelijke tegenhanger: OhGirl! Een intiem stuk over het gevecht met jezelf en de continue stroom aan gedachten. De voorstelling wordt gedanst door Arika Yamada, danseres die heeft gedanst bij o.a. Gallim Dance in NYC en GoteborgsOperans Danskompani in Zweden, en afgewisseld met Adi Amit, danseres bekend van Conny Janssen Danst. Het kostuum wordt verzorgd door Jan-jan van Essche, een befaamde modeontwerper die onlangs met zijn collecties op Paris Fashion Week heeft gestaan. Deze productie is in samenwerking met het Nederlands Dans Theater. Ohgirl! gaat in première op 20 oktober en gaat daarna op tournee door Nederland tot en met 16 december. Bekijk de volledige speellijst onderaan.

Over OhGirl!

Ohgirl! is een reis, een intiem stuk over angst, onrust, en de last die we op onze schouders dragen. Een ervaring die je herinnert aan een tijd waarin je jezelf niet voldoende voelde. Ongerustheid is als een menselijk mechanisme die ons helpt te overleven, we zijn kwetsbaar geboren en de zorgen zijn bedoeld als onze superkrachten. Maar als we ons elke dag te veel zorgen maken, komt die ongerustheid naar boven en overschaduwt ons, waardoor onze natuurlijke flow in het leven verstoord wordt. Je voelt je in de problemen, onze gedachten stromen over, alles wordt luider van binnen, en het voelt als een innerlijke strijd, een gevecht tegen jezelf.

Antonin ziet het podium als een doek waarop de danser zich van dichtbij ontwikkelt, onder het oog van de toeschouwer. Het lichaam wordt door de ruimte geschilderd, doorkruist door verschillende kwaliteiten en emoties van het dagelijkse leven. We volgen haar denkproces en leven in haar dromen, maar voelen ook de druk van het dagelijkse leven dat haar aan de grond nagelt, worstelend om vooruit te komen. Ze voelt zich gevangen, ze is gevangen, op zoek naar een ontsnapping, een manier om te navigeren en de golven van emotie in haar te berijden.

AlexAvgud -20220617-0045.jpg
  • jpg
AlexAvgud -20220617-0120.jpg
  • jpg
AlexAvgud -20220617-0008.jpg
  • jpg

De Keuze van NDT en Korzo:

Sinds 2013 bundelen Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) de krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en een geschikt podium te bieden. Ieder jaar kiezen zij een choreograaf die zij ondersteunen om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan. OhGirl! is een co-productie van NDT en Korzo.

Pers over Antonin Rioche:

Zo maakte choreograaf en dansfilmaker Antonin Rioche indruk met zijn première van Glitter, waarin vier ervaren performers spannend jongleerden met hun haat-liefdeverhouding tegenover roem, schijnwerpers, bewondering en staande ovaties. Volkskrant, Annette Embrechts

Over Antonin

Antonin Rioche is afkomstig uit Angers, Frankrijk en dans werd hem met de paplepel ingegoten. Zijn moeder had een ware passie voor dans en nam hem vanaf jonge leeftijd mee naar voorstellingen. Van jongs af aan wist hij dat hij choreograaf wilde worden, maar hij vond dat hij dan eerst een goede danser moest zijn. Hij werd na de middelbare school toegelaten bij het Ballet Junior de Genève waar hij een rigoureuze training van drie jaar kreeg. Omdat Antonin eigenlijk nooit volledig in het hoofdzakelijk fysieke werk van het ballet paste – waar weinig ruimte was voor inhoudelijk onderzoek – stapte hij het veld van het freelance maken in en daagde zichzelf uit om met zoveel mogelijk bewegingstalen in aanraking te komen. Zijn eerste opdrachten was bij de notoire Olivier Dubois. Daarna werkte hij in Europa voor diverse projecten voor onder andere Sasha Waltz & Guests, Ryan Djojokarso, Theo Clinkard en Sidi Larbi Cherkaoui.

Speellijst:

Do 20 okt, 20.30 - 21.30 Korzo Zaal, Den Haag (Wereldpremière)* Kaarten bestellen

Vr 21 okt, 20.30 - 21.30 Korzo Zaal, Den Haag* Kaarten bestellen

Vr 28 okt, 20.30 - 21.30 LUX, Nijmegen* Kaarten bestellen

Do 17 nov, 20.30 - 21.30 De Goudse Schouwburg, Gouda ** Kaarten bestellen

Za 19 nov, 20.15 - 21.15 Kunstmin, Dordrecht ** Kaarten bestellen

Vr 02 dec, 20.30 - 21.30 Schuur, Haarlem* Kaarten bestellen

Do 08 dec, 20.15 - 21.15 Verkadefabriek, Den Bosch* Kaarten bestellen

Di 13 dec, 20.30 - 21.30 Theater Bellevue, Amsterdam* Kaarten bestellen

Vr 16 dec, 20.30 - 21.30 Stadsschouwburg Utrecht** Kaarten bestellen

* Gedanst door Arika Yamada

** gedanst door Adi Amit

Klik op de onderstaande link voor de meest recente en volledige speellijst.

Favicon for korzo.nl https://korzo.nl/oh-girl korzo.nl

Voor meer informatie en het aanvragen van interviews kun je contact opnemen met Mitchell-lee van Rooij via Mitchell@korzo.nl

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL