Korzo geeft CaDance nieuwe plek in het voorjaar.

Festival speelt (deels) buiten van 18 t/m 29 mei 2023

Voor het eerst sinds 2019 is CaDance live terug in Den Haag! En hoe! Het festival waar je de nieuwste beweging ziet vindt voor het eerst plaats in het voorjaar. Van donderdag 18 t/m maandag 29 mei 2023 vormt Korzo als altijd het hoofdpodium. Nieuw dit jaar zijn de avondvullende voorstellingen op diverse bijzondere locaties in de regeringsstad, zoals industriële panden, historische plekken en aan zee. Daarmee opent CaDance haar deuren nog verder, met de wens om de stad Den Haag en haar inwoners nog meer bij het festival te betrekken en met elkaar te verbinden.  

 

CaDance programma 2023 

Begin volgend jaar kondigt Korzo de namen aan van de makers die het programma sieren. 

Verwacht diverse wereld- en Nederlandse primeurs, thought-provoking maatschappelijk geëngageerde voorstellingen en out-of-the-box festivalhits. Kom naar Den Haag om in één festival getalenteerde Korzo-makers te ontdekken, kennis te maken met de werelden van innovatieve makers, en op ultiem Haagse locaties avontuurlijk nieuw werk te ondergaan van speciaal voor het CaDance publiek ontwikkelde producties. 

 

Duurzaamheidswens: Samenwerking met SPRING Performing Arts Festival 

In Utrecht vindt gelijktijdig met CaDance het SPRING festival plaats. De festivals gaan in 2023 een samenwerking aan. Door deels gezamenlijk op te trekken is er meer gelegenheid om interessante internationale voorstellingen naar Utrecht en Den Haag te halen, en kan er ook in de promotie gezamenlijk opgetrokken worden. Zo creëren de festivals op duurzame wijze een groter podium voor avontuurlijke podiumkunsten. De komst van Katja Heitmanns Motus Mori: RELIQUIEM naar CaDance en SPRING in 2023 is een eerste voorbeeld van de samenwerking. 

 

Over CaDance 

CaDance onderscheidt zich opnieuw als het festival waar je de nieuwste beweging ziet. Het is hét festival dat zich richt op dans én beweging en ruimte biedt aan zowel jonge onontdekte makers als het bewezen toptalent. Binnen het veelzijdige programma ontstaan nieuwe verbanden tussen de diverse werken, waardoor de artistieke signatuur van elke voorstelling versterkt raakt. Door ook werk van een nieuwe generatie makers te produceren en te tonen wordt CaDance niet alleen een springplank voor deze makers, maar stimuleert het festival ook nieuwe ontwikkelingen in de Nederlandse dans en beweging.   

 

Podium en makershuis Korzo is producent en programmeur van CaDance. 

 

 

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL