Publiek kiest eigen programma tijdens Haagse opening CaDance

Met onder andere wereldpremière OFFprojects/Amos Ben-Tal en stadstour ReRoute

Op donderdag 18 mei gaat in Den Haag CaDance feestelijk van start met een gevarieerde avond waarin het festival een verscheidenheid aan makers presenteert. De officiële opening wordt in Korzo verricht door wethouder van Financiën, Cultuur en Economie Saskia Bruines en Gemma Jelier (algemeen directeur Korzo), omlijst door korte performances van Korzo dansmaker Constantin Trommlitz en de Haagse spoken word artiest Hasan Gök.  

 

Vervolgens kan het publiek zijn eigen avond samenstellen. Kies een  van de timeslots voor de wereldpremière van Songs and Silences van Amos Ben-Tal en zijn collectief OFFprojects in Korzo en combineer dit met deelname aan het nieuwe CaDance programma ReRoute: Een verrassende tour langs bijzondere locaties in de binnenstad waarbij de aanstormende generatie (dans)makers en performers het podium krijgt. Gedurende de hele avond is in Korzo’s Club de nieuwe installatie van circusperformer Michael Zandl te beleven. In de foyer is vanaf de openingsavond van CaDance een nieuwe foto-expositie te zien met werk van Philippe Vogelenzang die de choreografen van Korzo portretteerde. 

 

Wereldpremière Songs and Silences van OFFprojects 

Songs and Silences is een nieuw fascinerend concept van OFFprojects, het in Den Haag gevestigde collectief van ex-NDT en Batsheva-dansers dat zich concentreert rond het werk van Amos Ben-Tal. Songs and Silences combineert Amos Ben-Tals drie voornaamste vormen van expressie: choreografie, muziek en het gesproken woord. Gedurende de avond presenteren acht performers een serie danssolo’s, gedichten en gitaarwerken (door Amos live uitgevoerd), waardoor een hypnotiserend mozaïek ontstaat. Welke delen van de serie je te zien krijgt bepaal je gedeeltelijk zelf door te kiezen voor een timeslot, ook bepaal je zelf hoe lang je blijft. 

Songs and Silences is te zien op 18 en 19 mei in Korzo Zaal. Diverse aanvangstijden tussen 19.15 en 21.15 uur. 

 

ReRoute  

Ga tijdens Reroute mee op tour door het centrum van Den Haag en stap van de ene in de andere minivoorstelling van de nieuwste generatie makers. Deze wandelroute brengt je langs voorstellingen op onverwachte locaties. Je ontdekt verborgen verhalen en verrassende combinaties. Alledaags verkeer transformeert in een choreografie, een modeshow wordt een vorm van protest en hiphop ontmoet klassieke muziek. Met o.a. dansmaker Mohamed Yusuf Boss, performer Djuwa Mroivili, Tim Kromhout van breakdance crew Heavy Hitters, performance-gezelschap Zwermers en Korzo’s eigen jongste talenten van Crosstown. 

ReRoute is meerdere keren per dag te zien van 18 t/m 21 mei. Duur ca. 2 uur. 

 

Over CaDance 2023: where worlds collide and connect

Korzo’s CaDance festival vindt voor het eerst sinds 2019 weer live plaats! Het festival presenteert bij de 21e editie de nieuwste beweging op het gebied van dans, circus en fysiek theater. CaDance is (inter)nationaal toonaangevend met premières, tailormade voorstellingen die worden gemaakt op uitnodiging van de programmeurs en eye catchers die nog niet eerder in Den Haag waren te zien. Dit jaar zijn er behalve in Korzo ook voorstellingen te zien op diverse locaties in de stad en op het Zuiderstrand. Onder de noemer ‘where worlds collide and connect’ is een gevarieerd programma samengesteld waarbij het publiek per avond de kans heeft om in meerdere werelden van verschillende makers te stappen.  

 

Tijdschema van de openingsavond 

18.45-19.00 Opening  

19.00-21.00 ReRoute (première) 

19.15-22.15 Songs and Silences (première) OFFprojects  *

20.00-22.00 ReRoute 

21.00-23.00 ReRoute 

* De voorstelling is toegankelijk door tickets te bestellen voor een van de timeslots. Bezoekers blijven zolang ze zelf willen. Aangeraden wordt om zeker 45 minuten van de voorstelling bij te wonen. 

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL