Winnaar BNG Bank Dans Prijs op tournee in Nederland

[Persbericht, Den Haag, 20 augustus] Op zaterdag 30 september gaat DansClick 25 in première op de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. Daarna volgt een uitgebreide tour door Nederland. Dit jaar zijn er twee voorstellingen te zien in DansClick, van BNG Bank Dans Prijs winnaar Jordy Dik met zijn voorstelling YOU AND ME AND ALL THE OTHERS // JIJ EN IK EN ALLE ANDEREN en de voorstelling Eroica van Korzo huismaker Zino Schat.

 

DansClick is een nationale tour met de spannendste namen in de danswereld. De voorstellingen worden altijd omlijst met videoportretten van de makers en de Après Danse; een informele ontmoeting tussen publiek, makers en dansers op toneel, onder het genot van een drankje.

dansclick_trailer_1 (Original).mp4

YOU AND ME AND ALL THE OTHERS / JIJ EN IK EN ALLE ANDEREN

Jordy Dik - Jij en ik en alle anderen  © Jordy Dik (4).jpg
  • jpg

YOU AND ME AND ALL THE OTHERS // JIJ EN IK EN ALLE ANDEREN gaat over twee mensen die samen de wereld willen ontdekken. De wereld om hen heen blijft alsmaar draaien. In hoeverre kunnen jij en ik de wereld bepalen? Zonder dat we teveel bezig zijn met alle anderen om ons heen? Het duet tussen dansers Margriet Jacobs en Andrea Beugger laat zien dat mensen altijd zullen verschillen, net zoals zij altijd zullen overeenkomen. Soms verwarrend, maar meestal geïnteresseerd en liefhebbend. En wat we het meeste liefhebben zijn juist de dingen die door ons heen stromen. In de wereld, in jou en in mij.  

Maker Jordy Dik

Jordy Dik is ondanks zijn jonge leeftijd (29) één van de bekendste inclusieve choreografen van Nederland. Mede door zijn scherpe artistieke en ethische visie op (mede)menselijkheid zorgt hij voor voorstellingen die door hart en ziel gaan. Zijn werk gaat verder dan ‘inclusie’, omdat het nergens een gevoel van meedoen initieert. Jordy laat de dansers op een filterloze, bevrijdende en humane manier het toneel betreden, waardoor de gevoelens van het publiek een katalysator worden voor verbinding en verandering. Niet alleen op dat performatieve moment in het theater, maar juist ook in de rest van hun verdere leven. 

Eroica

Print Eroica - Zino Schat  © Robert Benschop (2).jpg
  • jpg

In Eroica bevraagt Zino Schat het concept van vriendschap en de noodzaak aan originaliteit. Twee dansers groeien samen als twee vrienden, totdat hun drang naar meer individualiteit hun vriendschap onder druk zet. Een pandemie en een lockdown maakt deze periode van persoonlijke ontwikkeling een hobbelig pad. Juist in deze tijd ondervindt het duo de noodzaak aan en het belang van kameraadschap.

Over Maker Zino Schat

Zino Ainsley Schat verdiende zijn strepen als straatartiest met de groep SkillDealers. Daarna choreografeerde en danste hij showcases voor o.a. Koningin Máxima en oud-president Obama. Zijn theatercarrière begon als performer bij dansgezelschappen AYA en Solid Ground Movement, maar later kreeg hij een diepere interesse in choreografie. Dit leidde tot samenwerkingen met De Nationale Opera en het Nederlands Blazers Ensemble. Zino is oprichter en artistiek directeur van Fractal, een organisatie die maatschappelijke thema's behandeld met Hip-hop en Contemporary samengebracht tot een vernieuwende taal. Korzo ondersteunt Zino in een vierjarig traject als maker.

BEELDMATERIAL

Kan je hier downloaden

VOLG ONS

Instagram: https://www.instagram.com/korzotheater/

Facebook: https://www.facebook.com/korzotheater/

LinkedIn: https://www. linkedin.com/company/korzo

Tournee

September                                        

za 30 - Maastricht| ND/Ainsi PREMIERE

Oktober                                             

za 14 - Leiden| Ins Blau

ma 16 - Groningen| NNT Machinefabriek

za 21 - Purmerend| De Verbeelding

za 28 - Nijmegen| Lux

November                                         

wo 8 - Haarlem| Schuur (gz)

do 9 - Den Haag| Korzo

wo 15 - Rotterdam| TR kleine zaal

do 16 - Zwolle | Zwolse Theaters

za 18 - Amersfoort| De Lieve Vrouw

di 28 - Amsterdam | Theater Bellevue

December                                          

do 7 - Heerlen| Parkstad Limburg Theaters

vr 8 - Deventer| Mimik

do 14 - Utrecht| Podium Hoge Woerd

do 21 - Drachten| Schouwburg de Lawei

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL