Taaislijmziekte houdt circusmaker niet tegen in Cirque Mania #16

In ‘À 2 metres’ laat Jess Huygh zich leiden door zijn dromen

 

[Persbericht, 22 augustus 2023, Den Haag] Van 22 t/m 24 september is Cirque Mania hét festival voor experimenteel circustheater. De zestiende editie van het festival geeft jonge en avontuurlijke makers een podium, zoals circusmaker Jesse Huygh die in À 2 metres laat zien dat zijn taaislijmziekte hem niet belemmerd om te dromen. Maar ook artiesten als Harvey Cobb, Lily&Janick en Samuel Rhyner tonen dat circus in de lift zit.

 

Al sinds zijn twaalfde kampt Jesse Huygh met taaislijmziekte. Sinds 2020 heeft hij nog maar een longcapaciteit van 40%. Het heeft hem niet gestopt als circusmaker: met zijn collectief ADM vzw maakte hij al meerdere voorstellingen. Op Cirque Mania speelt hij À 2 metres, een acrobatisch duet waarin hij stilstaat bij de kwetsbaarheid van ons bestaan en de kracht van hoop.

 

Bekijk hier een kort fragment over À 2 metres: A deux mètres English subtitles) - YouTube

ADM@KATELIJNE BOONEN 2.jpg
  • jpg

Roze laarzen en oogverblindende spiegels

Maar er is meer tijdens de drie dagen van Cirque Mania (22 – 24 september) in Korzo. Zoals Harvey Cobb en zijn hilarische Pink boots and an alcoholic sock puppet; een voorstelling die het midden houdt tussen comedy en circus. Kaleiding is de debuutvoorstelling van duo Lily&Janick, een oogverblindend duet met meerdere spiegels. En in La vieille souche kent Samuel Rhyner wel een hele bijzondere partner: hij speelt een acrobatische dialoog met een boom, die na de voorstelling geplant zal worden.

 

Nieuw dit jaar is Unleashing the Next. Drie nét afgestuurde circusmakers presenteren een korte voorstelling, met tijdens deze eerste keer Luise Hoffmann (Codarts), Justin Müller (ACAPA) en Fidel Rott (Codarts). 

HET PROGRAMMA

Vrijdag 22 september 2023

17.30 - 22.30 Pieces of a Mind | Michael Zandl (gratis installatie)

19:00 - 19:35 Unleashing the Next | Luise Hoffmann, Fidel Rott, Justin Müller

20:30 - 21:30 Pink Boots and An Alcoholic Sock Puppet | Harvey Cobb

21:30 -23:45 Feest met DJ Jefke

Zaterdag 23 september 2023

13:00 - 16:30 Marta & Kim | Movement-Lab (alleen voor professionals)

​17.30 - 22.30 Pieces of a Mind | Michael Zandl (gratis installatie)

19:00 - 20:00 À 2 mètres | ADM

​20:30 - 21:30 Kaleiding | Lily & Janick​

Zondag 24 september 2023

12:00 - 15:30 Marta & Kim | Movement-Lab 

17.30 - 22.30 Pieces of a Mind | Michael Zandl (gratis installatie)

16:30 - 17:30 La Vieille Souche | Samuel Rhyner

19:00 - 20:10 Life is Short Stories | Matthias Romir

OVER CIRQUE MANIA

Hét festival voor experimenteel circus theater.

Tijdens Cirque Mania ervaar je een weekend lang dat circus in Nederland groeit en bloeit. Laat je verrassen met alles dat Cirque Mania te bieden heeft. Want circus is door en voor iedereen die zichzelf niet in een hokje wilt wurmen. Tenzij dat je act is natuurlijk.  

Van zaagselbak tot theaterpluche… In 2021 organiseerde Korzo het allereerste Cirque Mania weekend om een plek te bieden aan de ontwikkelingen in het opkomende circustheater. Inmiddels zijn er in het hele land circusfestivals en -weekenden en is het circus niet meer weg te denken uit Korzo en Den Haag.

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL