Het is een powerduo: choreograaf en danser Junadry Leocaria en beeldend kunstenaar Richard Kofi. In Mi Alma komen al hun kwaliteiten samen in een gezamenlijk werk en gaan ze een dialoog aan met het (slavernij)verleden. Vanaf 6 oktober starten ze met een tour langs diverse Nederlandse theaters.
Mi Alma is te zien in de steden Haarlem, Amsterdam, Rotterdam, Drachten, Arnhem, Amersfoort, Utrecht, en Leiden. West-Afrikaanse dansstijlen, Curaçaose tambu, waacking, contemporary, en live visual storytelling komen allemaal samen in deze veelkleurige voorstelling. Mi Alma – Papiaments voor ‘mijn ziel’ – draait om jezelf helen, opnieuw uitvinden en een nieuwe balans zoeken. Een werk dat de duistere geschiedenis van het slavernijverleden onder de loep neemt, maar ook uitbundig de verbeelding viert.
In Mi Alma raakt een paradijselijke staat van spirituele orde en balans bruut verstoord door boze krachten van buitenaf. Junadry Leocaria fuseert West-Afrikaanse dansstijlen, Curaçaose tambu, waacking en contemporary in de daaropvolgende zoektocht naar een vernieuwde staat van zijn. Hierbij wordt ze geholpen door Richard Kofi, die meebeweegt en via tekst en geprojecteerde live tekeningen Junadry’s binnenwereld tot leven brengt. Geïnspireerd op West-Afrikaanse mythologie en Afrofuturistische literatuur breekt hij de verhaallijn open en beïnvloedt tijd en ruimte.
Junadry en Richard laten zien dat het slavernijverleden, het koloniaal verleden en mentale gezondheid met elkaar vervlochten zijn en dat verbeelding een uitweg biedt. Tijdens CaDance Festival 2023 in Korzo eindigden beide voorstellingen in een uitbundig dansfeest met publiek op het podium.
Junadry Leocaria (Willemstad, 1985) is ruim tien jaar werkzaam als professioneel danseres. Ze maakte zo’n acht jaar lang deel uit van het bekende urban dansgezelschap ISH en maakt deel uit van de all-female-crew Femme Lethal en House of Vineyard, het eerste Europese huis in de zogenaamde ‘Ballroom Vogue-scene’. De laatste jaren bouwt ze zelfstandig aan haar eigen danspraktijk als choreograaf, coach en docent.
Richard Kofi (Wageningen, 1988) is een kunstenaar en curator die on-afgeronde geschiedenissen onderzoekt en deze speculatieve toekomsten geeft. Bij zijn aanpak zijn heden, verleden en toekomst aan elkaar verbonden. Kofi maakt voornamelijk tekeningen maar stelt ook interdisciplinaire kunstprojecten samen, waarin hij speciale aandacht besteedt aan samenwerkingen met gemeenschappen. Richard werkte als curator voor het Afrika- en Tropenmuseum, museum Volkenkunde en als programmeur voor het Bijlmerpark theater.
In 2021 werkte het duo voor de eerste keer samen aan een gezamenlijk project; de korte film Imprenta, waarin Junadry de afkomst van haar Curaçaose voorouders onderzoekt.
Voor de redactie
Voor vragen en/of het aanvragen van interviews, neem hiervoor contact op met Mitchell-lee van Rooij via mitchell@korzo.nl of / t: 06-28677860.
Instagram: https://www.instagram.com/korzotheater/
Facebook: https://www.facebook.com/korzotheater/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/korzo
Over Korzo
Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.
Contactgegevens
Kopieer link
https://news.korzo.nl/230366-choreograaf-en-beeldend-kunstenaar-op-tournee-in-nederlandGerelateerde thema's
Gerelateerd nieuws
Veelgeprezen voorstelling Glitter terug in het theater
Na een reeks online voorstellingen maakt Glitter zijn live-debuut met een sterrencast. In 2021 Kwam Glitter van Antonin Rioche tot leven op CaDance Festival, maar omwille van coronamaatregelen was ...
Choreograaf Anouk van Dijk keert na 30 jaar terug in Korzo
Op vrijdag 23 februari 2024 is het feest in Korzo: dan is het precies veertig jaar geleden dat bioscoop Corso werd gekraakt en transformeerde in theater Korzo.
Korzo en NDT presenteren nieuw choreografietalent tijdens Here We Live and Now
Dit jaar zijn dat Alesya Dobysh, Dalton Jansen en Justin de Jager. Deze drie makers krijgen volledige vrijheid om te werken aan een gloednieuwe, korte voorstelling. Tijdens Here We Live and Now zie...
Astrid Boons creëert een postmenselijke wereld in haar meest ambitieuze werk tot nu toe
Op 26 oktober gaat de nieuwe voorstelling Khôra van Korzo-huismaker Astrid Boons in première. In dit nieuwe werk onderzoekt ze de ruimte voor het lichaam in een wereld beheerst door technologie.