Choreograaf en beeldend kunstenaar op tournee door Nederland

Het is een powerduo: choreograaf en danser Junadry Leocaria en beeldend kunstenaar Richard Kofi. In Mi Alma komen al hun kwaliteiten samen in een gezamenlijk werk en gaan ze een dialoog aan met het (slavernij)verleden. Vanaf 6 oktober starten ze met een tour langs diverse Nederlandse theaters.

 

Mi Alma is te zien in de steden Haarlem, Amsterdam, Rotterdam, Drachten, Arnhem, Amersfoort, Utrecht, en Leiden. West-Afrikaanse dansstijlen, Curaçaose tambu, waacking, contemporary, en live visual storytelling komen allemaal samen in deze veelkleurige voorstelling. Mi Alma – Papiaments voor ‘mijn ziel’ – draait om jezelf helen, opnieuw uitvinden en een nieuwe balans zoeken. Een werk dat de duistere geschiedenis van het slavernijverleden onder de loep neemt, maar ook uitbundig de verbeelding viert.

 

West-Afrikaanse mythologie en Afrofuturistische literatuur

 

In Mi Alma raakt een paradijselijke staat van spirituele orde en balans bruut verstoord door boze krachten van buitenaf. Junadry Leocaria fuseert West-Afrikaanse dansstijlen, Curaçaose tambu, waacking en contemporary in de daaropvolgende zoektocht naar een vernieuwde staat van zijn. Hierbij wordt ze geholpen door Richard Kofi, die meebeweegt en via tekst en geprojecteerde live tekeningen Junadry’s binnenwereld tot leven brengt. Geïnspireerd op West-Afrikaanse mythologie en Afrofuturistische literatuur breekt hij de verhaallijn open en beïnvloedt tijd en ruimte. 

 

Junadry en Richard laten zien dat het slavernijverleden, het koloniaal verleden en mentale gezondheid met elkaar vervlochten zijn en dat verbeelding een uitweg biedt. Tijdens CaDance Festival 2023 in Korzo eindigden beide voorstellingen in een uitbundig dansfeest met publiek op het podium.

DSC04375_alinafejzo.com.jpg
  • jpg

Photo-credit: Alina Fejzo

Over Junadry en Richard

 

Junadry Leocaria (Willemstad, 1985) is ruim tien jaar werkzaam als professioneel danseres. Ze maakte zo’n acht jaar lang deel uit van het bekende urban dansgezelschap ISH en maakt deel uit van de all-female-crew Femme Lethal en House of Vineyard, het eerste Europese huis in de zogenaamde ‘Ballroom Vogue-scene’. De laatste jaren bouwt ze zelfstandig aan haar eigen danspraktijk als choreograaf, coach en docent.

 

Richard Kofi (Wageningen, 1988) is een kunstenaar en curator die on-afgeronde geschiedenissen onderzoekt en deze speculatieve toekomsten geeft. Bij zijn aanpak zijn heden, verleden en toekomst aan elkaar verbonden. Kofi maakt voornamelijk tekeningen maar stelt ook interdisciplinaire kunstprojecten samen, waarin hij speciale aandacht besteedt aan samenwerkingen met gemeenschappen. Richard werkte als curator voor het Afrika- en Tropenmuseum, museum Volkenkunde en als programmeur voor het Bijlmerpark theater.

 

In 2021 werkte het duo voor de eerste keer samen aan een gezamenlijk project; de korte film Imprenta, waarin Junadry de afkomst van haar Curaçaose voorouders onderzoekt.

Bekijk de trailer hieronder:

Trailer Mi Alma

De tour van Mi Alma

 

Vrijdag 6 oktober – Schuur, Haarlem

Zaterdag 7 oktober – Schuur, Haarlem

Woensdag 11 oktober – Theater Rotterdam, Rotterdam

Donderdag 12 oktober – Schouwburg de Lawei, Drachten

Vrijdag 13 oktober – Theater Bellevue, Amsterdam

Zaterdag 14 oktober – Theater Bellevue, Amsterdam

Zondag 15 oktober – Theater Bellevue, Amsterdam

Vrijdag 27 oktober – De Lieve Vrouw, Amersfoort

Maandag 30 oktober – Theater aan de Rijn, Arnhem

Zaterdag 4 november  - Theater Ins Blau, Leiden

Donderdag 9 november – Theater Kikker, Utrecht

 

Voor de redactie
Voor vragen en/of het aanvragen van interviews, neem hiervoor contact op met Mitchell-lee van Rooij via mitchell@korzo.nl of / t: 06-28677860. 

 

VOLG ONS 

Instagram: https://www.instagram.com/korzotheater/

Facebook: https://www.facebook.com/korzotheater/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/korzo

 

 

 

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL