Nieuw programma Korzo zit vol premières

Zino Schat, Antonin Rioche, Rutkay Özpinar, Kalpanarts, Donna Chittick en meer presenteren gloednieuwe voorstellingen

 

Persbericht (07-06-2024, Den Haag) In Korzo zie je aankomend seizoen heel veel nieuwe voorstellingen. Huismakers Antonin Rioche en Rutkay Özpinar zwaaien beiden af met knallende premières, tijdens Here we live and now presenteren drie makers gloednieuw werk en voorstellingen van Zino Schat, Kalpanarts en Donna Chittick gaan in première in Korzo. 

 

Begin september trappen we af met de seizoensopening, waarin je alvast een voorproefje krijgt van ons nieuwe programma. Daarna verwelkomen we wereldster-in-de-dop Ayanna Witter-Johnson: een virtuoze celliste die al samenwerkte met Peter Gabriel en Anoushka Shankar. In dezelfde maand geeft circusfestival Cirque Mania het podium volledig aan vrouwelijke circusartiesten, met onder andere de indrukwekkende solo DELUSIONAL – I killed a man waarin Diana Salles vertelt over haar transitie.   

 

Afscheidsvoorstellingen van Antonin en Rutkay 

Bij Korzo ben je verzekerd van premières en dat is dit seizoen niet anders. Voor Rutkay Özpinar en Antonin Rioche komt er een einde aan hun huismakerschap bij Korzo. Antonin laat dat afscheid niet onopgemerkt voorbij gaan met de première van We Are Doing Great in oktober, een voorstelling die draait om het pijnlijke einde van een relatie. In november vliegt ook Rutkay uit met het verzamelprogramma Lift Off, waarin hij zijn alter ego Johnny Montgomery lanceert. Here we live and now is traditiegetrouw de jaarafsluiter, waarin drie Haagse makers een kort werk presenteren. Geen Korzo-producties, maar wel premières: social media-kritiek in Mirrors van Donna Chittick (BackBone) en Trust van Kalpanarts, over het loslaten van de drang om alles te beheersen. 

 

En dan zijn er nog veel meer hoogtepunten te noemen, zoals Mi Pret’i Wowo waarin Junadry Leocaria danst met haar vader of JAH! van Dalton Jansen, waarin hij een ode brengt aan het Rastafari-gedachtegoed van zijn vader. Met Femke Ghyselinck, Asmaa Hamzaoui en Daniel Mariblanca keren een aantal vertrouwde gezichten terug in Korzo, terwijl we dit seizoen ook kennismaken met nieuwe makers als Natálie Kulina, Sue-Ann Bel en het duo Claire Hermans & Tijmen Teunissen.  

 

Genoeg te zien en te horen dus, in een fris programma vol dans, muziek, circus en fysiek theater. Het volledige programma vind je op korzo.nl. 

 

Overzicht premieres tot en met December 2024

13 sep - Zino Schat | Whispering a Prayer Wereldpremière

12 okt - Kalpanarts | Trust Wereldpremière

17 okt - Antonin Rioche | We Are Doing Great Wereldpremière

18 okt - Junadry Leocaria | Mi Pret'i Wowo Wereldpremière

14 nov - Rutkay Özpinar | Lift Off Wereldpremière

23 nov - BackBone/Donna Chittick - Mirrors Wereldpremière

13 dec - Constantin Trommlitz, Charlie Skuy, Yukiko Masui Here We Live and Now Wereldpremière

Voor de redactie

Voor vragen en/of het aanvragen van interviews, neem hiervoor contact op met Mitchell-lee van Rooij via mitchell@korzo.nl of / t: 06-28677860.

Volg ons

Instagram: https://www.instagram.com/korzotheater/

Facebook: https://www.facebook.com/korzotheater/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/korzo

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL