Premiére: Chasing the [Blank]

Fractal Collective breakt barrières open en bevraagt de menselijke drang naar het constante zoeken in nieuwe voorstelling.

PERSBERICHT 11 april 2022 - De wereld staat alweer bijna helemaal open. We moeten weer van alles; afspraken, deadlines en doelstellingen. De zoektocht naar alles wat ons gelukkig maakt begint opnieuw, maar waarom zoeken we? Dit is de vraag die Fractal Collective stelt tijdens hun nieuwe voorstelling Chasing the [Blank]. Getogen vanuit hiphop en breaking, breekt Fractal Collective de barrières open. De première vindt plaats op vrijdag 6 mei in Korzo. De voorstelling speelt ook op zaterdag 7 mei.

Schreurs_Korzo_FC_ChasingTheBlank-LIGGEND_sRGB.jpg
  • jpg

OVER CHASING THE [BLANK]

Vier individuen streven continue naar gemoedsrust, geluk en veiligheid. Door volledige overgave aan de wetenschap dat dit proces nooit zal eindigen, vragen ze zichzelf af waaróm ze eigenlijk zoeken. Chasing the [Blank] legt het contrast bloot tussen bewust zijn en onbewust zijn. De bewustwording dat er geen eindpunt bestaat. De realisatie dat je vrij kunt komen van de druk van het constante zoeken. Choreograaf Zino Schat (Fractal Collective) draagt bij aan de evolutie van hiphop, een nog jonge cultuur uit de straat ontstaan vanuit onderdrukking. Door de deuren te openen tussen hedendaagse dans en breaking, worden vernieuwende mengvormen geboren die het slechts tegenover elkaar plaatsen van twee dansstijlen overstijgen. ‘Hij (of deze choreograaf) opent deuren tussen hedendaagse dans en breaking en creëert daar zijn unieke eigen danstaal mee. Een uitnodiging naar een esthetische wereld met een zowel krachtige als kwetsbare bewegingstaal die de kijker en performer verbindt.

Videoportret Fractal Collective

OVER FRACTAL COLLECTIVE

De Nederlandse Zino Schat (1989) en Duitse Conni Trommlitz (1996) vormen samen met Marieke van Dis (zakelijk leider) de drijvende krachten achter het interdisciplinaire Fractal Collective. Sinds 2021 maakt het internationale collectief onderdeel uit van Korzo’s makershuis. Met hun wortels in de multidisciplinair ingestelde hiphop scene, Zino’s muzikale achtergrond als componist en Conni’s ambities als videomaker, is het vanzelfsprekend dat ook in en rond de Fractal voorstellingen over de grenzen van disciplines heen wordt gekeken. De basis van de creaties van Fractal Collective ligt in een solide beheersing en lange geschiedenis met het breaken.

Algemene informatie 

Data: vrijdag 6 (première), zaterdag 7 mei 2022

Aanvang: 20.30 Duur: ca. 50 minuten

Locatie: Korzo, Prinsestraat 42 Den Haag | 070-3637540

Kaartverkoop: www.korzo.nl/chasingtheblank

Tournee

Do 12 mei - Theater Ins Blau, Leiden

Vr 13 mei - De Lieve Vrouw, Amersfoort

Za 14 mei - Corrosia, Almere Haven

Di 7 juni - Theater Bellevue, Amsterdam

Do 16 juni - Chassé Theater, Breda

Wo 22 juni - Stadsschouwburg Utrecht

Vr 24 juni - Bijlmer Parktheater, Amsterdam

Tickets 

Normaal: €18,00

t/m 29 jaar: € 9,00

Ooievaarspas: €9,00

Noot voor de redactie: Voor meer informatie, en/of interview aanvragen kunt u contact opnemen met Sachi: sachi@korzo.nl

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL