Korzo en NDT presenteren choreografietalent tijdens Here We Live and Now

[persbericht, 13 november, Den Haag] Den Haag barst van het danstalent. Jaarlijks vieren Korzo en NDT dat met Here We Live and Now, waar drie choreografietalenten zich aan het publiek presenteren. Dit jaar zijn dat Alesya Dobysh, Dalton Jansen en Justin de Jager. 

 

Deze drie makers krijgen volledige vrijheid om te werken aan een gloednieuwe, korte voorstelling. Tijdens Here We Live and Now zie je al drie totaal verschillende, spannende werken op één avond, met voorstellingen van 14 tot 22 december in Korzo.

Alesya Dobysh_ potret_danser_by Patrcia Hlbocka (1).JPG
  • JPG
Dalton Jansenjpeg
  • jpeg
justin-de-jager_winnaar-leo-spreksel-award-credit-rob-hogeslag.jpg
  • jpg

(v.l.n.r.: Alesya Dobysh, Dalton Jansen, Justin De Jager)

Over Alesya Dobysh

Alesya Dobysh (Kostroma, Rusland, 1989) is een professionele danseres, choreograaf en curator. Ze voelt zich thuis in genres als House Dance, UK Jazz Fusion en andere urban-gerelateerde technieken, maar ze bestudeerde ook hedendaagse dans, was actief in de dance battle-scene en won hoofdprijzen op internationale dansfestivals als Juste Debout en Summer Dance Forever.

 

In 2017 verhuisde Alesya naar Nederland en ontwikkelde ze zich verder als choreograaf en danser. Ze bestudeerde voetwerkgeoriënteerde technieken, verwerkte haar urban dansachtergrond in haar werk en breidde haar praktijk uit naar theater en performancekunst. In 2020 maakte ze met Stop Making Sense haar eerste werk als choreograaf.

 

Over Dalton Jansen

Dalton Jansen (Rotterdam, Nederland, 1993) is een choreograaf en maker, onder meer met zijn eigen dansgezelschap. Na het afronden van de opleiding Urban Contemporary (JMD) aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten maakte hij onder de naam Dalton Jansen Choreography meerdere dansvoorstellingen.

 

Het werk van Dalton is een combinatie van meerdere disciplines, zoals spoken word, hip hop, contemporary en break dance. In 2021 richtte Dalton zijn eigen dansgezelschap BLACK BIRDS op, gevestigd in Rotterdam-West. Hij wil met dit gezelschap speciale programma’s opzetten om met nieuw talent te kunnen werken en om ruimte te bieden aan talentklassen voor jongeren die in moeilijke sociaal maatschappelijk posities zijn gekomen. 

 

Over Justin de Jager

Justin de Jager (Steenbergen, Nederland, 1997) is een danser en choreograaf. Justin begon als breakdancer, maar door zijn interesse in andere bewegingsvormen kwam hij in aanraking met hedendaagse dans. Justin is gespecialiseerd in het van breakdance afkomstige concept ’threading’. Bij een thread creëer je een opening door meerdere lichaamsdelen met elkaar te verbinden en er vervolgens met een ander lichaamsdeel doorheen te gaan.

 

Op theatraal gebied is Justin een pionier die de artistieke grenzen van threading aan het verleggen is. In 2019 won hij de publieksprijs van Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC), de eerste prijs bij AmsterDans in de categorie ‘emerging dance duets’ en raakte hij tot de halve finale van Hollands Got Talent. In 2020 ontving hij de Leo Spreksel Award. 

Here We Live and Now gaat op donderdag 14 december van start met een try-out en beleeft op vrijdag 15 december de première.

 

Speellijst

Donderdag 14 december, 20:00 | Korzo Zaal, Den Haag (try-out)

Vrijdag 15 december, 20:00 | Korzo Zaal, Den Haag (première)

Zaterdag 16 december, 20:00 | Korzo Zaal, Den Haag 

Woensdag 20 december, 20:00 | Korzo Zaal, Den Haag 

Donderdag 21 december, 20:00 | Korzo Zaal, Den Haag 

Vrijdag 22 december, 20:00 | Korzo Zaal, Den Haag 

Meer info: Korzo.nl/hwlan

 

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL