Korzo begint seizoen knallend met feestelijke opening

Gratis seizoenspresentatie met performances van Zino Schat, Jan-Bas Bollen & Clara Kopf

 

[Persbericht, Den Haag, 23-08-2024] Het nieuwe theaterseizoen begint in september en dat is reden voor een feestje. Korzo viert het samen met de bezoekers tijdens een feestelijke seizoensopening op zaterdag 7 september. Tijdens dit gratis event delen programmeurs hun highlights, geven makers een voorproefje van hun nieuwe voorstellingen en is een nieuwe versie van Korzo’s jubileumexpositie te zien.

 

Alles begint weer in september en zo ook het theaterseizoen. Korzo viert dat het liefst met trouwe én nieuwe bezoekers. De feestelijke opening ‘Here to move you’ op zaterdag 7 september is dan ook gratis toegankelijk voor publiek. Bovendien kunnen bezoekers alleen op deze dag tickets kopen met extra hoge kortingen.

 

Highlights en voorproefjes

Het seizoen wordt tijdens deze opening officieel gepresenteerd door de programmeurs van Korzo. Marc Maris (dans), Jan Willem Troost (muziek), Mirjam Zwanenburg (circus), Eva de Groot (Get Moving) en Nitchka Wefers Bettink (programma coördinator & contextprogrammering)  delen kort hun highlights met het publiek en vertellen waarom ze iets geboekt hebben in Korzo.

 

Verder is er vooral veel te zien van makers die later dit seizoen in Korzo performen. Huismaker Zino Schat geeft een voorproefje van zijn nieuwe werk Whispering a Prayer (in première op 12 september), Clara Köpf en Henrike Lecher presenteren sneak peeks zien van circusfestival Cirque Mania en Jan-Bas Bollen speelt materiaal uit zijn programma BIOMORFICA. Verder laat Reinier van Houdt pianocomposities horen en toont jong danstalent van Get Moving hun skills. Na deze voorstellingen kunnen bezoekers gelijk tickets met fikse korting kopen voor de Korzo-voorstellingen van deze makers.

 

Korzo was Corso

Voor en na het officiële programma staan de deuren van de Korzo Club open voor ‘Korzo was Corso’. Deze expositie over de geschiedenis van Korzo was al te zien tijdens het jubileum in februari en is nu uitgebreid. Naast de vroege krakersgeschiedenis verhaalt de expo nu ook over de start van festivals als India Dans Festival & Cirque Mania, de grote verbouwing van het pand, de tijdelijke verhuizing naar de Binckhorst en de toekomst van Korzo. De expositie is te zien tot en met 17 september tijdens openingstijden van Korzo. Voor meer info verwijzen we je naar de website.

KORZOwasCORZO_61.JPG
  • JPG
KORZOwasCORZO_61.JPG

(Foto: Siem Salaboem)

De seizoensopening ‘Here to Move You’ is op zaterdag 7 september en begint om 20.15 in de Zaal. Tickets zijn gratis te reserveren via de website van Korzo.

Programma

Whispering a Prayer | Zino Schat. Meer info

Cirque Womania | Clara Köpf en Henrike Lecher. Meer info

BIOMORFICA | Jan-Bas Bollen. Meer info

Reinier van Houdt. Meer info

Get Moving Meer info

 

 Voor de redactie
Voor vragen en/of het aanvragen van interviews, neem hiervoor contact op met Mitchell-lee van Rooij via mitchell@korzo.nl of / t: 06-28677860.

Volg ons
Instagram: https://www.instagram.com/korzotheater/

Facebook: https://www.facebook.com/korzotheater/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/korzo

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL