Zino Schat schept een nieuwe wereld

In het visueel verbluffende Whispering a Prayer is kunst de helende factor

 

[Persbericht, 11-07-2024, Den Haag) Absurd, prachtig, mysterieus, wreed: het nieuwe universum van Zino Schat kent vele gezichten. In zijn nieuwste voorstelling 'Whispering a Prayer' creëert de choreograaf en artistiek leider van Fractal Collective in samenwerking met visual artist Daijiro Hama een nieuwe wereld waarin drie dansers hun weg proberen te vinden. De voorstelling is onderdeel van 'De keuze van Korzo & Nederlands Dans Theater (NDT)'

 

Het onderzoek dat leidde tot Whispering a Prayer begon voor Zino in Japan. ‘Ik heb wat tijd doorgebracht in Kyoto, een stad tussen de bergen met een mystieke sfeer,’ zegt Zino daarover. ‘We zijn daar de natuur ingegaan om beweging te onderzoeken in relatie met de omgeving. Dat is iets dat me fascineert, omdat ik als straatdanser heb gezien hoe een publieksreactie beweging beïnvloedt.’

 

Directe positieve impact

'Whispering a Prayer' is Zino’s poging om kunst als helende factor in te zetten.

‘Performances op straat brengen mensen bij elkaar. Samen vergeet je tijd en deel je een moment waarin mensen van verschillende nationaliteiten zij aan zij tijd doorbrengen en genieten. Ik geloof dat kunst een directe positieve impact heeft op mensen en wil in mijn werk een positieve verandering teweeg brengen. Zeker nu, in een wereld met grote conflicten en een groeiend individualisme.’ - Zino Schat

 

Over Whispering a Prayer

In 'Whispering a Prayer' creeert Zino met visual artist Daijiro Hama een nieuwe wereld. Een visueel verbluffende wereld vol mystiek, absurditeit, schoonheid en wreedheid. Een trio dansers probeert hun weg te vinden in dit nieuwe universum en gaat de dialoog aan. Ze leren luisteren en ontdekken nieuwe wegen om met elkaar het gesprek aan te gaan.

 

'Whispering a Prayer' gaat op donderdag 12 september in wereldpremière in Korzo en daarna op tournee langs verschillende steden. De voorstelling  wordt geproduceerd door Korzo – waar Zino huismaker is, Fractal Collective en NDT (Nederlands Dans Theater).

Bekijk hier de teaser alvast.

_DSC1015.jpg
  • jpg
_DSC0111.jpg
  • jpg
_DSC1358.jpg
  • jpg

De keuze van Korzo & Nederlands Dans Theater (NDT)

Sinds 2013 bundelen Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) de krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en een geschikt podium te bieden. Ieder jaar kiezen zij een choreograaf die zij ondersteunen om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan. Zino Schat is gekozen voor 2024. Antonin Rioche, Astrid Boons, Iván Pérez, Amos Ben-Tal Samir, Calixto en Marina Mascarell gingen hem voor.

Over Fractal Collective

Een dynamisch samenwerkingsinitiatief onder leiding van artistiek leider Zino Schat. Samen met assistent-choreograaf Barbara Minacori en zakelijk leider Glenn Westphal vormen zij de drijvende kracht achter onze non-profit organisatie danstheater.
Zino Schat, een gepassioneerd choreograaf, heeft een unieke danstaal gecreëerd waarin hedendaagse dans naadloos samengaat met invloeden uit de wereld van Hip-hop. 

Tournee

12 September | Den Haag, Korzo Theater (premiere)

13 September | Den Haag, Korzo Theater

18 September | Utrecht, Stadsschouwburg Utrecht, Blauwe zaal

24 September | Amsterdam, Bellevue

26 September | Haarlem, Schuur

15 Oktober | Schiedam, Wennekerpand

18 Oktober | Nijmegen, LUX

23 Oktober | Rotterdam, Theater Rotterdam

27 November | Leiden, Ins Blau

29November | Maastricht, Ainsi

Voor de redactie
Voor vragen en/of het aanvragen van interviews, neem hiervoor contact op met Mitchell-lee van Rooij via mitchell@korzo.nl of / t: 06-28677860.

Volg ons

Instagram: https://www.instagram.com/korzotheater/

Facebook: https://www.facebook.com/korzotheater/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/korzo

 

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL