Antonin Rioche's laatste voorstelling als huismaker bij Korzo

[Persbericht, 19-09-2024, Den Haag] Antonin Rioche vertrekt bij Korzo. De Franse choreograaf, schrijver en filmmaker was zes jaar lang huismaker bij Korzo en maakt nu plaats voor een nieuwe maker. Maar niet voordat hij afscheid neemt met een gloednieuw werk: We Are Doing Great.

 

Het makershuis van Korzo is altijd in beweging en dit jaar draait de carrousel door. Antonin Rioche werd in 2018 huismaker en maakte de afgelopen jaren meerdere goed ontvangen voorstellingen bij Korzo, met o.a The Others (2018), Glitter (2021 en reprise in 2024) en Ohgirl! (2022). Naast zijn werk in en op het podium maakte Antonin ook meerdere (dans)films, waaronder Ohboy! (2017), Finally a sign of life (2019) en The Research Project: The Leftovers (2022). Antonin neemt op donderdag 17 oktober afscheid van Korzo met de première van zijn nieuwste voorstelling We Are Doing Great.

 

Anatomie van een scheiding

We Are Doing Great gaat over op het puntje van de afgrond staan. Niet een letterlijke afgrond, maar het moment waarop twee mensen besluiten hun relatie te verbreken. Het einde van de meeste relaties kent altijd een moment van uitstel, waarop twee personen twijfelen om de ruimte te verlaten, wetende dat er geen weg terug is. Wat weerhoudt ons ervan om op die kritieke momenten weg te lopen?

 

We Are Doing Great onderzoekt het allemaal: de introspectie, het voortdurende vragen ‘waar ging het fout?’. De afgelopen weken werkte Antonin vooral in het buitenland aan deze voorstelling, met residenties bij CCN de Créteil et du Val-de-Marne I EMKA in Frankrijk en Orsolina28 in Italië.

WeAreDoingGreat - Poster 1 - 16x9.jpg
  • jpg

(c) Alex Avgud

Uitdaging om te vertrekkken 

‘Ik geloof dat dit werk mooi en pijnlijk tegelijk is,’ zo zegt Antonin over We Are Doing Great. ‘Het zoomt in op een relatiebreuk, hoe groot de uitdaging is om iemand te verlaten van wie je veel houdt. Het is een duet, maar ook een trio met het publiek – kom met ons dansen!’ Antonin danst dit duet met Emilie Leriche, die eerder in 2022 werk heeft gemaakt voor Nederlands Dans Theater (NDT) tijdens Up & Coming Choreographers.

 

We Are Doing Great is eenmalig te zien in Korzo op donderdag 17 oktober. In de Korzo Club vertonen we die avond enkele van de films die Antonin maakte in zijn tijd als Korzo-huismaker. Antonin speelt We Are Doing Great verder nog in Theater Bellevue op dinsdag 22 oktober. Hij hoopt de komende jaren meer werk te creëren met zijn gezelschap Funny People. Zie voor meer info zijn website rioche.net.

repWADG1_julienbenhamou.jpg
  • jpg
repWADG3_julienbenhamou.jpg
  • jpg
repWADG2_julienbenhamou.jpg
  • jpg

(c) Julien Benhamou

Speeldata

Do 17 oktober | Den Haag, Korzo Theater

Di 22 oktober | Amsterdam, Theater Bellevue

Voor de redactie

Voor vragen en/of het aanvragen van interviews, neem hiervoor contact op met Mitchell-lee van Rooij via mitchell@korzo.nl.

Volg ons
Website: https://korzo.nl/nl/

Instagram: https://www.instagram.com/korzotheater/

Youtube: https://www.youtube.com/@KorzoTheater

Facebook: https://www.facebook.com/korzotheater/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/korzo

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL