Vader en dochter samen op toneel

[Persbericht, 30-09-2024, Den Haag] Winnaar van de Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen, Junadry Leocaria, komt met een bijzondere voorstelling naar Korzo. Samen met haar vader en partner staat ze op 18 oktober in Korzo Theater, Den Haag.

De interdisciplinaire dansvoorstelling Mi Pret’i Wowo is een zoektocht naar verbinding en heling van een ingewikkelde vader-dochterrelatie. Choreografe Junadry Leocaria en haar vader, voormalig professioneel danser Candido Maduro, betreden samen het podium in een intiem duet dat de complexiteit van hun band verkent.

In het hart van Mi Pret’i Wowo schuilt het verhaal van een trotse vader die verlangt naar vergeving en compassie, een hernieuwde verbinding met zijn dochter. De voorstelling laat zien hoe trots en kwetsbaarheid hand in hand kunnen gaan, terwijl de twee worstelen met emotionele afstand en het gewicht van een onuitgesproken verleden. Via een mix van Afro-Caribische dansstijlen, Latijnse invloeden, Waacking en visuele storytelling ontvouwt zich een verhaal over troost, verzoening en het hervinden van vertrouwen in de toekomst.

Beeldend kunstenaar Richard Kofi voegt ook een extra laag toe aan de voorstelling met zijn bijdragen van film en live tekeningen. Zijn artistieke interventies laten zien welke diepgewortelde tradities en geschiedenissen deze familieband hebben gevormd. Junadry Leocaria, Candido Maduro en Richard Kofi nodigen je uit om een wereld te betreden waarin collectieve heling centraal staat, waar kwetsbaarheden omarmd worden en waar ruimte wordt gecreëerd voor nieuwe herinneringen.

Mi Pret’i Wowo viert de veerkracht, het Afro-Caribisch cultureel erfgoed en de transformerende kracht van dans. De voorstelling belooft een blijvende indruk achter te laten bij het publiek, en biedt een ruimte om te reflecteren, te helen en de tijdloze verbinding tussen familie en traditie te ervaren.

Speeldata

5 en 6 oktober | Maastricht - Nederlandse Dansdagen (Premiere)

11 oktober | Amsterdam - Podium Mozaiek

18 oktober | Den Haag - Korzo Theater

21 oktober | Arnhem - Theater aan de Rijn

26 oktober | Rotterdam - Theater Rotterdam

Junadry Leocaria

Junadry Leocaria is een choreografe en danseres met een unieke stijl die emotie en dynamiek moeiteloos samenbrengt. Haar professionele carrière begon op 18-jarige leeftijd bij ISH Dance Collective, waar haar passie voor dans en theater tot bloei kwam. Met haar internationale ervaring en haar werk met de vrouwelijke danscrew Femme Lethal en later House of Vineyard, werd Junadry een pionier in de dansstijlen Waacking en Voguing in de Benelux.

Leocaria heeft haar eigen expressieve dansstijl ontwikkeld, waarin ze traditionele Afro-Caribische dansstijlen combineert met expressievormen uit de club en uit urban scene. Met haar werk onderzoekt ze thema’s zoals diaspora, slavernijgeschiedenis, intimiteit en heling.

Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen

Junadry Leocaria won in 2023 de Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht. De stimuleringsprijs brengt innovatieve ontwikkelingen en talentvolle makers aan het licht. Junadry ontving een bedrag van maarliefst 25 duizend euro, waarmee ze besloot Mi Pret'i Wowo te maken. Zie hieronder een korte video waarin ze haar ideeën omschrijft.

innovatieprijs_2023_junadry_leocaria (1080p).mp4

Junny Candido Maduro

Geboren op Curaçao, is Candido Maduro een gevierd entertainer en voormalig professioneel danser. Hij begon zijn carrière op 15-jarige leeftijd en trad op met groepen als The Dance Heritage en Grupo Folklorico Kreativo, waarbij hij als danser Curaçao internationaal vertegenwoordigde. Maduro werd een prominente figuur in de Afro-Caribische en Latijnse danswereld, en gaf les en trad op door heel Europa. Na een plotselinge ziekte in 2009 moest hij stoppen met dansen. Jaren van revalidatie hebben geleid tot zijn terugkeer op het podium in Mi Pret’i Wowo, zijn eerste optreden sinds zijn ziekte.

Richard Kofi

Richard Kofi is een beeldend kunstenaar en curator wiens werk bruggen slaat tussen geschiedenis, speculatieve toekomstbeelden en cultureel geheugen. Zijn praktijk richt zich op interdisciplinaire samenwerking, waarbij hij tekenen, film en storytelling combineert. Kofi is Stadstekenaar van Amsterdam geweest en heeft met prestigieuze instellingen samengewerkt, waarvoor hij spraakmakende tentoonstellingen cureerde. Kofi’s werk in Mi Pret’i Wowo put uit zijn expertise in Zwart cultureel erfgoed en collectieve heling, en gebruikt tekeningen om de emotionele diepgang van de voorstelling te versterken.

Contact

Voor vragen over Mi Pret’i Wowo en/of het aanvragen van interviews met Junadry, neem contact op met Richard Kofi via info@richardkofi.com of / t: 06-51106476.

Volg ons
Website: https://korzo.nl/nl/
Instagram: https://www.instagram.com/korzotheater/
Youtube: https://www.youtube.com/@KorzoTheater
Facebook: https://www.facebook.com/korzotheater/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/korzo

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL