Nieuwe algemeen directeur Korzo: Jimmy-Pierre de Graaf

[Persbericht, 21-10-2024, Den Haag] Korzo heeft een nieuwe algemeen directeur gevonden in Jimmy-Pierre de Graaf. Vanaf 1 januari 2025 start hij in deze functie en is daarmee de opvolger van Gemma Jelier, die per 1 oktober is vertrokken bij Korzo.

 

Jimmy-Pierre de Graaf (33) werkt al jaren in de culturele sector, met verschillende petten op. Zo is hij creative producer, zakelijk directeur bij Ulrike Quade Company, internationaal agent voor onder andere Wunderbaum & Nicole Beutler Projects en percussionist. Nu maakt hij de stap naar de functie van algemeen directeur bij Korzo. ‘Ik ben blij en trots,’ vertelt hij. ‘Het doet me goed dat het een unaniem besluit was van zowel de adviescommissie als de Raad van Toezicht om voor mij te kiezen als algemeen directeur. Dat voelt als een warme deken en geeft vertrouwen. Ik vind het een compliment waard dat Korzo de nieuwe generatie een stem geeft en zich een huis van ontwikkeling toont. Niet alleen in het makershuis, maar ook in de directie.’

 

Pioniersschap en ambitie tonen

Als producent en bezoeker kwam Jimmy-Pierre al regelmatig over de vloer bij Korzo. ‘Het is voor mij een van de mooiste vlakke vloerzalen van Nederland en ik heb er bijzondere makers gezien,’ zegt hij.

De missie en visie van Korzo sluiten bovendien goed aan bij zijn eigen ambities en doelen als creative producer in de culturele sector. ‘Kunst maakt impact, zet mens en maatschappij in beweging,’ zegt Jimmy-Pierre daarover. ’Ik kijk ernaar uit om de leiding van een dynamisch theater als Korzo op me te nemen. Samen met zakelijk leider Benno Vogt en het toegewijde team wil ik het Korzo-motto ‘Here to move you’ verder uitdragen.’

 

Jimmy-Pierre start op 1 januari en weet waar hij mee aan de slag wil gaan. ‘Mijn werkpraktijk is altijd gevoed door een onophoudelijke nieuwsgierigheid naar nieuw talent, vernieuwende vormen, uitdagende perspectieven en urgente thema’s. Dit heb ik altijd gedaan vanuit een inclusieve houding en met een liefde voor duurzaamheid en interdisciplinair werk. Specifiek op die twee thema’s kunnen we pioniersschap tonen en ambitieus zijn. Verder hoop ik met mijn ervaring en kennis het internationale netwerk van Korzo uit te breiden en zo makers hun grenzen te laten verleggen.’

 

Community-building en een rechts kabinet

Daarnaast liggen er op een overkoepelend niveau kansen en uitdagingen in de culturele sector. Zo ziet Jimmy-Pierre dat de relatie met het publiek verandert. ‘Het is niet meer vanzelfsprekend dat je publiek trekt met een advertentie, poster of nieuwsbrief,’ zo zegt hij. ‘Als Korzo moeten we nadenken over welke gemeenschappen we willen bedienen en waarom. Publiek maakt tegenwoordig keuzes op basis van hun levensstijl, waardenpalet of gemeenschap. Daar moeten we als Korzo op reageren en dat vraagt om nieuwe strategieën’.

 

Een andere uitdaging voor alle culturele instellingen is het politieke klimaat, zo ook voor Korzo. ‘We hebben een rechts kabinet en de kosten zullen blijven stijgen,’ aldus Jimmy-Pierre. ‘Dus zullen we aandacht moeten hebben voor onze financiën. Ik wil kijken hoe we de financieringsmix kunnen verbreden. Duurzame samenwerkingen worden daarin belangrijk om de risico’s te verkleinen. Zodat we een huis kunnen blijven van nieuwsgierigheid & ontwikkeling, waar makers kunnen groeien.’

jpdef.jpg
  • jpg

(c) Mark Bolk

Jimmy-Pierre start vanaf 1 januari als algemeen directeur van Korzo. In de tussentijd is Erik Pals aangesteld als interim-directeur. De directie zal vanaf 2025 bestaan uit Jimmy-Pierre als algemeen directeur en Benno Vogt als zakelijk leider. Benno werkt al vier jaar als hoofd financiën bij Korzo en is per 1 oktober de opvolger van Reinier van Ooijen.

Voor de redactie
Voor vragen en/of het aanvragen van interviews, neem hiervoor contact op met Mitchell-lee van Rooij via mitchell@korzo.nl.

Volg ons
Website: https://korzo.nl/nl/
Instagram: https://www.instagram.com/korzotheater/
Youtube: https://www.youtube.com/@KorzoTheater
Facebook: https://www.facebook.com/korzotheater/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/korzo

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL