Spektakel verzekerd met nieuwe editie India Dans Festival

[Persbericht, Den Haag, 15-01-2024] Korzo en het India Dans Festival brengen de wereldpremière van Cloud Messenger en de grootse voorstelling Fires of Varanasi naar Den Haag. De aankomende editie van India Dans Festival belooft een spectaculaire te worden. Het festival biedt elf dagen vol spraakmakende voorstellingen, van 16 tot en met 26 mei in Korzo. 

India Dans Festival (IDF) is een viering van de Indiase dans en cultuur. Sinds 2011 is IDF een festival waar  klassieke dansstijlen als Bharatanatyam, Kathak en Odissi samengaan met , nieuwe interpretaties van talentvolle makers. Een festival waar we de ongekende rijkdom van Indiase dans vieren in intense voorstellingen die zowel klassiek als eigentijds zijn.  

 

Indiase en westerse tradities ontmoeten elkaar
De eerste twee bevestigingen voor het programma liegen er niet om: de wereldpremière van Cloud Messenger en de veelgeprezen voorstelling Fires of Varanasi zijn tijdens IDF in Korzo te zien. 'Cloud Messenger' is geïnspireerd op het gelijknamige gedicht van een van India’s grootste dichters Kalidasa en gaat over eenzaamheid en de afzondering van mensen waar je van houdt. Een multidisciplinair werk met nieuwe muziek van de in Nederland wonende Indiase componist Samhita Mundkur in samenwerking met Boudewijn Ruigrok en met delen uit de gelijknamige compositie van klassiek componist Gustav Holst. Indiase en westerse tradities ontmoeten elkaar in deze voorstelling met musici, een groot koor en dansers. Dansers brengen een indrukwekkende mix van moderne dans, en verschillende Indiase dansstijlen zoals  Odissi, Kathak en Bharatanatyam. 

 

Cloud Messenger Klapstuk beeld.jpg
  • jpg

 

Vijfsterrenvoorstelling over de heilige stad Varanasi
De Ragamala Dance Company toert de hele wereld over met Fires of Varanasi; iedereen wil deze vijfsterrenvoorstelling zien. Fires of Varanasi is een voorstelling van moeder en dochter Ranee Ramaswany en Aparna Ramaswany en draait om een pelgrimstocht naar de heilige stad Varanasi. Varanasi met zijn fameuze heilige oevers aan de rivier de Ganges, een wereldberoemde crematie site voor overleden hindoes. Fires of Varanasi is een verbeelding van al het aardse, alles daarna en alles daartussenin, met een prominente plek voor de goden, rituelen. Dit alles gechoreografeerd in een flamboyante intense bharatanatyam stijl. Een grootse voorstelling met een stage design zoals je dat zelden in Korzo zag.  

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=RNkK36fouOw

Een tipje van de sluier, want het volledige programma voor India Dans Festival (16 t/m 26 mei) in Korzo en start kaartverkoop maken we later bekend. 

ps-fires-of-varanasi-aparna-ramaswamy-wide_1000.jpg
  • jpg

Voor de redactie
Voor vragen en/of het aanvragen van interviews omtrent de voorstelling Cloud Messenger, neem hiervoor contact op met Boudewijk Ruigrok via boudewijn@collectiefklapstuk.nl.

Voor vragen en/of het aanvragen van interviews rond het India Dans Festival, neem hiervoor contact op met Mitchell-lee van Rooij via mitchell@korzo.nl of / t: 06-28677860.

 

Volg ons
Instagram: https://www.instagram.com/korzotheater/
Facebook: https://www.facebook.com/korzotheater/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/korzo

Over Korzo

Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Korzo is a unique arts center in the heart of The Hague that interweaves the presentation and production of performing arts. In our theater we present dance, music, movement and circus theatre. In addition, we work with makers who find themselves on the interface between dance and movement and create surprising performances together with them.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Korzo nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL